Srečanje s teniškim dvobojem gozdarjev Hrvaška – Slovenija

0

Po nekaj letih »koronskega« premora smo v petek in soboto, 20. – 21.10.2023, v Sloveniji ponovno gostili tradicionalno športno – strokovno srečanje gozdarjev Hrvaške in Slovenije. Srečanja s teniškim dvobojem gozdarjev Hrvaška – Slovenija imajo že več kot 15 letno tradicijo, izmenično jih gostimo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Tokrat smo strokovni del srečanja v petek združili z otvoritvijo nove pridobitve na tematski poti Gozd je kultura – drevesne korenine in ogledom razstave biodiverzitetne zbirke »Sevnica 1000« v Lutrovski kleti.

Sobotni teniški dvoboj je potekal na igriščih TK Brežice. Kljub zagrizenosti in zdravi tekmovalnosti je dvoboj potekal v izjemno športnem in prijateljskem vzdušju, kar dokazujejo zadovoljni nasmeški in objemi nasprotnikov ob zaključenih tekmah. Po kar nekaj letih porazov je ekipi Slovenije potek srečanja uspelo obrniti v svoj prid, s skupnim rezultatom 8:4 je zmaga tokrat ostala doma.

Dogodek je potekal pod okriljem Zveze gozdarskih društev Slovenije. Za podporo se zahvaljujemo SiDG d.o.o., ZGS in CVA d.o.o..

 

Zapisala: Katja Konečnik