Rezultati SLOVENSKEGA GOZDARSKEGA SMUČARSKEGA PRVENSTVA

0

V petek, 11. marca 2022 smo se na Soriški planini zbrali slovenski gozdarji ter se pomerili v smučanju. Tekmovali smo v veleslalomu in teku na smučeh.

Zbralo se nas je preko sto, nekaj je bilo gostov iz Furlanije-Julijske krajine (Italija) in Koroške (Avstrija), ki so tekmovali izven konkurence. To je bila rekordna udeležba v zadnjem obdobju. Tudi snežne razmere so bile idealne, temperature pa kar prave za začetek marca.

Nastopilo je 12 ekip, med njimi je bila najštevilčnejša domača ekipa. Največ točk so zbrali predstavniki GD Bled (531), sledili so jim kolegi iz Koroškega GD (481), na stopničkah pa so se jim pridružili še domačini, iz Kranjskega GD (422). Te tri ekipe so po številu točk precej odstopale od drugih.

V veleslalomu je zmagala Korošica Teja Peruš. Pri moških pa so bili najboljši Jure Meglič (Kranj), Boštjan Grošelj (Posočje) in Janez Legat (Koroško GD). Najhitrejši v teku pa so bili: Suzana Andrejc (Koroško GD), Mark Klinar (GD Bled) in Jernej Donik (Podravsko GD).

Prireditev je potekala pod okriljem Zveze gozdarskih društev Slovenije. Kot dobri organizatorji pa so se izkazali člani Kranjskega gozdarskega društva s predsednikom Tomažem Polajnarjem na čelu. Glavno breme izvedbe pa je bilo na plečih Matije Mediževca.

Posebej se moramo zahvaliti obema sponzorjema družbi Slovenski državni gozdovi (SiDG) ter podjetju Megales iz Kranja, ki sta podprla prireditev.

Uradni rezultati: povezava

Fotografije: