Uspešna izvedba gozdarskega smučarskega prvenstva na Pokljuki

0

SLOVENSKO GOZDARSKO SMUČARSKO PRVENSTVO 2023
v ospredju športni duh, druženje, povezovanje, sodelovanje gozdarske stroke

V petek, 3. marca 2023 smo uspešno izpeljali še zadnjo gozdarsko smučarsko tekmo iz programa Zveze gozdarskih društev Slovenije.

Na Pokljuki se nas je zbralo okrog 90 gozdark in gozdarjev, ki smo tekmovali v veleslalomu (smučišče Viševnik) ter v teku na smučeh (biatlonski stadion). Kosilo, razglasitev rezultatov in druženje smo pripravili v Hotelu Center.

Vse je potekalo v zelo pozitivnem vzdušju in odlični energiji. Preživeli smo lep zimski dan in vsi smo zadovoljni zapuščali Pokljuko.

Organizator je bila Zveza gozdarskih društev Slovenije. Zahvaljujemo se vsem, ki so prispevali k uspešni izvedbi srečanja, predvsem pa številnim udeležencem iz devetih gozdarskih društev, Gozdarskega oddelka Biotehniške fakultete v Ljubljani ter Gozdarskega inštituta Slovenije.

Še posebej hvala podjetjem, ki so finančno in materialno podprla prireditev: GG Bled d.o.o., Metropolitana d.o.o., Unicommerce d.o.o. (Stihl), Bijol d.o.o. ter Uniforest d.o.o.

Rezultate najdete v TEM dokumentu.
Vabljeni k ogledu fotografij v spodnje galeriji. Več fotografij pa najdete na Facebook strani Zveze gozdarskih društev Slovenije (avtorji slik: Katja Konečnik, Lojze Gluk, Matjaž Meglič, arhiv ZGDS).
Pripravila: Janez Konečnik, Lojze Gluk