28. Gozdarsko smučarsko tekmovanje Alpe Adria

0

Na Kopah se nas je zbralo nekaj več kot 70, največ iz Slovenije 42, Hrvaške 12, Južne Tirolske 12 in iz Furlanije-Julijske krajine šest.

Zelo slabo vreme je veliko kolegic in kolegov odvrnilo od udeležbe. Kljub vsemu smo izvedli ves zastavljeni tekmovalni in spremljevalni program.

Tokrat je zmaga ostala doma, drugi so bili južni Tirolci in tretji Hrvati. Med posamezniki so od Slovencev zmagali v veleslalomu Zdravko Miklašič, Janez Golob, Janja Lukanc in Tina Mencinger. V teku na smučeh pa Lucija Odar.

V imenu organizatorja, Zveze gozdarskih društev in ostalih sodelujočih sta na podelitvi medalj oz. družabnem delu srečanja prisotne pozdravila predsednik ZGDS, Lojze Gluk ter načelnik Komisije za šport in rekreacijo pri ZGDS, Janez Konečnik. Gluk je poudaril velik pomen srečanja za mednarodno povezovanje gozdarjev na strokovnem, športnem in družabnem srečanju.

Vsem hvala za pomoč pri izvedbi prireditve. Še posebej Zavodu za gozdove RS, Koroški RRA in podjetjem: SiDG, Metropolitana, Uniforest, Bijol, Intersocs in Recinko.

Seveda pa velika zahvala tudi vsem udeležencem, tekmovalcem ter prizadevnim delavcem podjetja Vabo na Kopah.

 

Tekst: Janez Konečnik, Katja Konečnik, Lojze Gluk
Fotografije: arhiv ZGDS

 

Foto galerija: