Slovenske gozdarske smučarske tekme Pokljuka 2018

0

V petek, 2. marca 2018 smo se na Pokljuki zbrali slovenski gozdarji ter se pomerili v smučanju. Tekma v veleslalomu je potekala na smučišču Viševnik, tekači pa smo tekli na delu biatlonskih prog na Rudnem polju. V lepem vremenu in z obilico snega smo uživali v lepotah Pokljuke.
Tekmovanje je minilo v športnem duh, brez poškodb in zapletov. Za rezultate je odlično poskrbela ekipa časomerilcev SK Radovljica.
Razglasitev rezultatov in druženje pa je bilo v hotelu Center na Pokljuki, kjer so prijazno poskrbeli za naše dobro počutje, za zabavo pa naš kolega Borut Debevc, ki je preigraval »evergeene«.
Odziv na povabilo je bi zelo dober, zbralo se nas je kar okrog 80 kolegic in kolegov iz različnih gozdarskih organizacij, največ iz ZGS, GIS in drugih, ki so zastopali  12 ekip. Našemu vabilu so se odzvali tudi gozdarji iz Italije (Furlanije- Julijske krajine in Južne Tirolske).
Med ekipami so zmagali Korošci (Koroško GD) pred in Kranjem (Kranjsko GD) in Bledom (GD Bled). Najboljši v veleslalomu so zmagali Tina Menciger (GD Bled), Jakob Matijovc (Savinjsko GD), Jure Meglič (Kranjsko GD) in Boštjan Grošelj (DIT Posočja). Najboljši v teku pa so bili: Suzana Andrejc (Koroško GD), Antonino Cella (Italija- FJK) ter Primož Šenk (Kranjsko GD).
Prireditev je potekala v organizaciji Zveze gozdarskih društev Slovenije s podporo ZGS ter ob sodelovanju GD Bled. Posebej se moramo zahvaliti obema sponzorjema družbi Slovenski državni gozdovi (SiDG) ter Gozdnemu gospodarstvu Bled, ki sta podprla prireditev. Predstavnika obeh podjetij Branko Štumf in Franci Pogačnik pa sta podelila medalje najboljšim.

Celotni rezultati in galerija fotografij si bo možno ogledati na spletni strani ZGDS. Avtorji fotografij so Katja Konečnik, Matija Mediževec in Janez Konečnik. Kratka reportaža o prireditvi pa bo objavljena v eni od prihodnjih številk Gozdarskega vestnika.

Povezava na uradne rezultate: rezultati2018